Lyssna till din kropp

 

 

Lyssna till din kropp!

Sinne känslor och kropp hör ihop så lyssna alltid på dessa. Oftast är det lättare att utgå ifrån kroppen och fråga den. Vad känner jag just idag i mitt solarplexus? Vad vill min kropp säga mig om just denna obehagskänsla? Att nysta upp vad kroppen vill säga är en gåva och en glädje.

Namaste

Annika

Dina tankar

 

Dina tankar

Bli uppmärksam på dina tankar. Vad säger du till dig själv varje dag? säger du snälla saker? uppmuntrar du dig själv? Vi behöver alla värme och uppmärksamhet samt bekräftelse.

Du kan ge dig det själv.

Vänta inte på att någon annan ska ge dig det utan ge det till dig själv. Du kan.

Fundera på hur kan just mina tankar hjälpa mig framåt?

Namaste

Annika

Frid i själen

 

Frid i själen får vi när vi stannar upp andas och är i varandet. Att vara i varandet innebär att vi kopplar bort oss ifrån de vanliga tankarna om hus hem och arbete. I stället går vi in i meditation- i varande och själen upplever frid. Börja att meditera i liten skala det räcker med 5-10 min.

Namaste

Annika

 

Empati

Att känna empati emot sig själv är en del i självkärlek och compassion. Empati till oss själva stärker oss och grundar oss, gör oss starka och hela. Du kan vända empatin mot dig själv genom självmedkänsla, uppmärksamma det du känner, erkänn den känsla du har. Var snäll mot dig själv, unna dig en spa dag hemma.

Namaste

Annika

 

 

Lyssna på din kropp!

Sinne känslor och kropp hör ihop så lyssna alltid på dessa. Oftast är det lättare att utgå ifrån kroppen och fråga den: vad känner jag just nu i mitt solarplexus? Vad vill min  kropp säga mig om just denna obehagskänsla? Att nysta upp vad kroppen vill är en gåva och en glädje till dig

Namaste

Annika

 

 

Dina tankar

Bli uppmärksam på dina tankar. Vad säger du till dig själv varje dag? Säger du snälla saker? uppmuntrar du dig själv? Vi behöver alla värme och uppmärksamhet samt bekräftelse.

Du kan ge dig det själv. Vänta inte på att någon annan ska ge dig det utan ge det till dig själv. Du kan. Fundera på hur just dina tankar kan föra dig framåt.

Namaste

Annika

Få det du önskar, attraktionslagen

 

Attraktionslagen

Få det du önskar! Attraktionslagen!

En bra teknik är att upprepa varje dag vad du vill i en affirmation och tänka dig att du redan har detta du önskar. Lägg gärna till också att du samtidigt visualiserar hur det ser ut när du har det du vill ha. Gör denna övning morgon och kväll. Du måste tro på att du har det eller att det kommer när det är redo att manifesteras.

Namaste

Annika

Mitt andliga syfte

Mitt andliga syfte

Vilken väg för mig närmare mitt gudomliga syfte och vilket tar mig därifrån? Ett gudomligt syfte är en livsuppgift som finns i hjärtat, det är där vi hittar just det. Egot och sinnet varnar för att det är fel och att det är farligt och vad ska grannarna säga. I meditation och att via vår intuition lyssna inåt gör att vi hittar vår livsuppgift. Vad älskar vi att göra? Vad vill vi göra? Vad vill vi åstadkomma? Vårt hjärta sätter inte upp flera strategier på hur allt ska lösas, det följer vår livsplan istället.

För att kunna höra just vilken livsuppgift vi har behöver vi gå in i vår intuition och ta fram det vi vill utan att tänka på om det är möjligt eller inte. Steg ett är att hitta sitt livssyfte. Steg två är att lita på processen. Det finns en livsplan och vi går enligt den. Allt blir som det är planlagt. Att hitta sitt livssyfte är att arbeta med sig själv och ta sitt medvetande till en ny nivå. En okänd nivå av medvetande. Att vara sårbar. Hitta sitt hjärta och hitta sin livsuppgift.

Namaste

Annika

 

Andligt uppvaknande, vad innebär det?

Andliga upplevelser och andligt uppvaknande

I det andliga uppvaknande ingår att förändras och att göra plats för nya insikter och förändringar. Det är ett tufft arbete att rensa ut de gamla mönster av paradigm och beteenden man har haft. I takt med att denna förändring äger rum bit för bit finns det vänner som inte hänger med eftersom de ännu inte har upplevt detta och inte vibrerar på samma frekvens.

Alla svagheter vi tidigare har haft skall rensas ut vilket innebär att vi måste låta sårbarheten komma fram, till att förlösa dessa känslor. Smärtsamma minnen och värderingar behöver tas upp till ytan för att transformeras och lämna plats åt nya. Därefter tillhör dåtiden just dåtiden det är inte vad vi är idag.

Vårt nya jag tillhör framtiden så småningom men just nu är i vi i nuet, i ett varande. Men ett andligt uppvaknande innebär också att lägga pussel på hur allt fungerar om funderingar om hur det nya livet nu blir.

För att förändras måste vi anamma det vi tror på i vårt hjärta, tidigare har vi bott i vårt sinne och har varit i vårt ego. Egot tystas för att hjärtats svar ska komma fram  och ut i verkligheten.

För att hitta sitt inre är det viktigt att meditera och hamna i neutralitet. Att vara i ett andligt uppvaknande innebär att släppa på kontrollen och känna tillit till processen. Jag har coopingverktyg för att sig igenom både bearbetning och annat som hör till ett andligt uppvaknande.

Namaste

Annika

Att sätta gränser under julen för empater

Att sätta gränser under julen för empater

En empat blir lätt överstimulerad och trött vid familjehögtider.

  • Ta extra hand om dig själv och ta små pauser, meditera, gå undan.

  • Säg inte ja utan sätt gränser

  • En del triggers kan komma fram under högtider tänk då på att varje människa du möter är din lärare. En triggers speglar något inom dig själv som behöver att bearbetas.

  • Ha en positiv attityd så går allt lättare

  • Gå inte in i drama, det blir tröttsamt.

  • Lev i nuet och var glad för att få möjligheten att umgås vid jul.

  •